Stikk Innom Akupunktur

Akupunktør Lise Beate Nielsen

Hva er akupunktur ?

 

Akupunktur er et flere tusen år gammelt kinesisk behandlingssystem som i hovedsak går ut på å gjenopprette eller opprettholde en energetisk balanse i kropp og sinn.

I en akupunkturbehandling søkes det etter årsak til ubalanse/sykdom. Ved hjelp av ulike teknikker forsøker en å eliminere og endre disse samt å gjenopprette balanse. Vanligst er bruk av nåler, men også råd angående livsstil, konstitusjon og mat, samt bruk av moxa og kopping er viktig.

Ved nåling stikkes tynne sterile nåler i forskjellige akupunkturpunkter langs kroppens energibaner (meridianer).

Akupunkturbehandling stimulerer kroppens egen iboende evne til å helbrede deg selv.

Akupunkturforeningen

 

1. januar 2005 ble Norsk forening for klassisk akupunktur (NFKA, stiftet 1978) og Norske akupunktørers hovedorganisasjon (NAHO, stiftet 1993) slått sammen til en organisasjon, Norsk akupunkturforening (NAFO). I 2011 skiftet foreningen navn til Akupunkturforeningen.

 

Pr. 1.september 2012 hadde Akupunkturforeningen 761 fullverdige medlemmer.

 

Akupunkturforeningen har engasjert seg internasjonalt, blant annet gjennom medlemskap i internasjonale organisasjoner for akupunktører.

For mer informasjon se foreningens egne nettsider; www.akupunktur.no

 

Hva brukes akupunktur for ?

 

I Vesten er akupunktur mest kjent for sin smertedempende effekt, men har i virkeligheten et langt bredere behandlingsfelt. Akupunktur kan virke smertelindrende ved blant annet muskelsmerter, senebetennelser, slitasjegikt og revmatiske smerter. Belastningslidelser i muskler og ledd er vanlige plager folk søker hjelp for hos akupunktør. Også andre plager som luftveisproblemer, allergi, hodepine, migrene, stress, søvnproblemer, lette psykiske plager, fordøyelsesplager, kvinneplager og fertilitetsproblemer er tilstander som er vanlig å oppsøke akupunktører for.

Kopping

 

Kopping er en behandlingsmetode som for det meste brukes av akupunktører. Vakumkopper, som suger seg fast i hud og muskulatur, brukes bevegende eller statisk. Dette øker blodsirkulasjonen, og kan derav hjelpe mot smerter. Kopping kan benyttes som massasje på nakke, rygg og lår. Denne form for massasje er ideell på store flater på kroppen. Behandlingsformen kan benyttes mot cellulitter og stivhet.

Kosthold

 

I tradisjonell kinesisk medisin blir kroppen sett på som en helhet. Hva vi spiser og hvordan vi spiser er viktig for god helse.

Der det er relevant vil kostholdsråd være en del av behandlingen.

Årsaken til en ubalanse kan komme innenfra, men kan også oppstå fra livsstil, mat, miljø og våre reaksjonsmønstre. I en akupunktur behandling søkes det etter årsaker til ubalanse slik at disse kan elimineres eller endres.

Moxa

 

Moxa er en behandlingsform der det benyttes varme. Nålene og/eller akupunktupunktene varmes forsiktig opp. Moxa tilfører varme og motvirker dermed kuldesymtomer. Den tilfører kroppen energi (Qi) av Yang-kvalitet.

Denne behandlingen er derfor særlig indisert ved kalde og kroniske lidelser, samt ved generelt energiunderskudd.

Stikk Innom Akupunktur - Myrveien 12, 1430 Ås - 971 71 999 - lise@stikk-innom.no

Copyright © All Rights Reserved